26 / 05 / 2024


Ferma Dacilor: Șeful ISU Prahova, pus să își dea demisia – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/12/2023

Incendiul de la Ferma Dacilor nu se lasă fără urmări. Primul cap care cade în acest caz este al șefului ISU Prahova. DSU menționează că „inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Șerban Cantacuzino» al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută“, la solicitarea șefului DSU.

DSU precizează că:

În continuarea măsurilor dispuse în contextul tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, vă comunicăm următoarele informații de interes public:

1. În urmă cu puțin timp, la solicitarea șefului DSU, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcția de conducere din data de 17.05.2023;

2. În același context, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus conducerii IGSU, identificarea cât mai rapidă a doi ofițeri care să ocupe funcțiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituției în cauză;

3. Totodată, în funcție de rezultatele activității de control aflată în derulare, în situația în care vor fi găsite și alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanță cu legislația în vigoare.

DSU greșește

In comunicatul prezentat mai sus și citat de pe pagina de FB a instituției, se precizează că Todoroiu ocupă funcția de conducere din data de 17.05.2023. Doar că, au greșit cu un an.

Presa prahoveană prelua în păr comunicatul ISU Prahova din mai  2022 în care se preciza că:

Astăzi, la sediul inspectoratului, în prezența personalului de la reședință și a comandanților din subunitățile de intervenție, domnul Inspector General al IGSU, general-locotenent IAMANDI Dan-Paul l-a prezentat pe domnul colonel Nicolae Tudoroiu, pe care l-a numit în funcția de Inspector Șef al inspectoratului.

De asemenea, tot pe ISU Prahova este postată o declarație de avere „la 30 de zile de la numire“ a inspectorului șef Tudoroiu Nicolae.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *