20 / 06 / 2021


Femeile ar fi mai bune decât bărbații la citirea minții – studiu

Psihologii de la mai multe universități britanice au dezvoltat primul „chestionar de citire a minții” pentru a evalua cât de…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 13/02/2021

Psihologii de la mai multe universități britanice au dezvoltat primul „chestionar de citire a minții” pentru a evalua cât de bine înțeleg oamenii ce gândesc cu adevărat ceilalți, relatează Phys.org.

O nouă abordare cu privire la „citirea minții” a fost dezvoltată de cercetătorii de la universitățile din Bath, Cardiff și Londra pentru a îmbunătăți cât de bine înțelegem ce gândesc alții. Și se pare că femeile sunt mult mai bune decât bărbații să se pună în locul altcuiva.

Citirea minții, uneori menționată în psihologie ca „mentalizare”, este o abilitate importantă care ne permite să preluăm indicii comportamentale subtile care ar putea indica faptul că persoana cu care vorbim se gândește la ceva ce nu spune (de exemplu dacă minte).

Cercetătorii spun că toți avem abilități diferite de a citi mintea, unii dintre noi fiind în mod inerent mai buni decât alții. Faptul că nu toți suntem buni la citirea minții poate provoca dificultăți, în special în rândul persoanele cu autism, ce pot afecta construirea sau menținerea relațiilor.

Pentru a identifica acele persoane care au dificultăți și pentru a le oferi sprijinul adecvat, echipa de la Bath a proiectat un nou test de citire a minții care se bazează pe date de la peste 4.000 de persoane autiste și neurotipice din Marea Britanie și SUA.

Aceștia au notat rezultatele din chestionarul simplu cu patru întrebări pe care l-au elaborat, scorul obținut variind între 4 și 16 puncte (4 indicând abilități slabe de citire a minții și 16 abilități excelente).

Scorul mediu înregistrat a fost cuprins între 12 și 13. După ce au confirmat statistic că testul măsoară același lucru atât la bărbați cât și la femei, au constatat că reprezentantele sexului frumos au raportat abilități mai bune de citire a minții.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: