20 / 06 / 2021


Federația Pro Vita spune NU Educației sexuale în școli! Scrisoare deschisă adresată Parlamentului, Președinției și întregii societăți civile

Publicăm integral Scrisoarea deschisă adresată Parlamentului, Președinției și întregii societăți civile de către Federația Pro Vita: Federația Pro Vita spune…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 08/02/2021

Publicăm integral Scrisoarea deschisă adresată Parlamentului, Președinției și întregii societăți civile de către Federația Pro Vita:

Federația Pro Vita spune NU Educației sexuale în școli!

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România își exprimă îngrijorarea cu privire la intenția parlamentarilor români de a aproba studierea în școli a educației sexuale, fără informarea și acordul părinților, adică a celor care au dreptul constituțional și moral de a asigura educația copiilor lor.

Printr-un mecanism nedemocratic, Senatul României a decis, în data de 3 februarie, să retrimită propunerea legislativă la comisia de fond, respectiv Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, cu toate că în legislatura anterioară legea cuprindea prevederi prin care părinții aveau cuvântul hotărâtor în ceea ce privește studierea educației sexuale de către copiii lor. Astfel, textul legii prevedea „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară. 1 Sfidând autoritatea morală a părinților, președintele Iohannis a atacat la CCR legea, cerând, ulterior, reexaminarea acesteia.

Suntem în asentiment cu senatorul Titus Corlățean, care a denunțat, zilele trecute, intenția coaliției de guvernare de a forța, prin grave vicii de procedură, reexaminarea unei legi care primise raport favorabil cu doar câteva luni în urmă: „Această majoritate toxică a impus neregulamentar un vot procedural și a stabilit printr-un vot viciat reîntoarcerea legii la comisia sesizată în fond, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, pentru schimbarea textului legii și a raportului FAVORABIL adoptat acum câteva luni, în legislatura anterioară, de aceeași comisie.”2

Educație sexuală în școli marca „Sexul vs. Barza”?

Ne întrebăm, însă, ce anume va cuprinde viitoarea materie, având în vedere recenta numire a Adrianei Radu, președinta Asociației „Sexul vs. Barza”, în calitate de membru al Consiliului Economic și Social, reprezentant al societății civile3?

Pentru părinții neinformați, precizăm că programul „Sexul vs. Barza” autointitulat „prima platformă de educație sexuală în format video pentru adolescenți” din România, a fost lansat pe 23 aprilie la Palatul Parlamentului4. Acest „model educațional” promovează promiscuitatea sexuală și homosexualitatea, învățându-i pe copii cum să facă avort, cum să-și „exploreze” orientările sexuale sau cum să devină consumatori de pornografie.

Iată, spre ilustrare, și câteva citate din acest program:

„…e important să reținem că unora le plac fetele,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: