18 / 06 / 2021


Fast and furios! Banda de români care a speriat Europa cu furturi spectaculoase din camioane din mers

Poliţiştii români anunţă că au destructurat, în urma cooperării cu poliţiştii francezi, o grupare formată din cetăţeni români. Ei jefuiau…

De redactia , in Internațional , at 22/02/2021

Poliţiştii români anunţă că au destructurat, în urma cooperării cu poliţiştii francezi, o grupare formată din cetăţeni români. Ei jefuiau camioanele în mers, folosindu-se de maşini puternice şi şoferi experţi.

Hoţii au furat obiecte în valoare de 3,5 milioane de euro din camioane

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro
Modul de acţiune al grupului ar fi constat în identificarea societăţii care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului şi urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.
Şoferul experimentat s-ar fi apropiat (s-ar fi lipit) de autotren, unul dintre ceilalţi membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop, anunţă Poliţia Română.
În urma unor percheziţii, au fost reţinute doar două persoane, pe numele cărora existau mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa, iar pentru alţi şase români au fost emise mandate europene de arestare, nefiind găsiţi în ţară.
Membrii grupării ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă.

Doar 2 reţineri. Alte 6 persoane nu au fost găsite
Au fost făcute 13 percheziţii domiciliare (7 în Bucureşti, 3 în Ilfov, 2 în Olt şi una în Prahova), pentru găsirea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum şi indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză.
Ca urmare, au fost găsite două persoane (pentru care au fost emise mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa) şi mai multe înscrisuri, care pot fi folosite în probatoriul cauzei.
Cele două persoane au fost audiate, fiind reţinute, pentru a fi prezentate instanţei competente, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor.
Activitatea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova şi cu criminalişti din cadrul I.G.P.R. – Institutul Naţional de Criminalistică, D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova, fiind sprijinită de ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Franceze pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti şi specialişti EUROPOL.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: