17 / 04 / 2024


Familia Regală a României, vizită la Universitatea de Stat din Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 14/11/2023

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală Principele Radu, care efectuează o vizită la Chișinău, s-au întâlnit astăzi, 14 noiembrie, cu profesorii și studenții  Universității de Stat din Moldova (USM).
Oaspeții regali au discutat cu profesorii și cu studenții de la USM, în mod special, cei care studiază Științe politice, Litere, Relații Internaționale, Administrație publică și Jurnalism. Printre aceștia s-au numărat și câștigătorii Burselor Regele Ferdinand I și Regina Maria din anul 2023.
Cu prilejul vizitei, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au făcut o donație de carte celei mai importante universități din Republica Moldova.
La rândul său, Igor Șarov, rectorul instituției, a mulțumit pentru donația generoasă de carte și pentru multiplele proiecte derulate de Casa Regală a României, de care beneficiază și studenții de la Universitatea de Stat din Moldova.
„Este un gest care ne onorează, dar, în același timp, ne responsabilizează. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul continuu al Casei Regale în promovarea valorilor înalte ale cunoașterii puse în slujba semenilor, singurele în măsură să înnobileze umila noastră natură umană. Țin să vă asigur că eforturile noastre sunt conjugate pe formarea, educarea și cultivarea unor tineri care să devină promotorii valorilor naționale și europene”, a mai subliniat rectorul USM.
La finalul vizitei, Majestatea Sa Margareta a semnat un mesaj pentru comunitatea Universității de Stat din Moldova în Cartea de Onoare a USM.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *