17 / 04 / 2024


Expoziția dedicată lui Corneliu Coposu a ajuns la Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 02/11/2023

Din 1 noiembrie, publicul poate vizita expoziția stradală din Chișinău, dedicată lui Corneliu Coposu. Intitulată „Corneliu Coposu, o viață întreagă pentru principii și valori”, evenimentul cuprinde imagini cu viața marelui politician român.
Expoziția este amplasată la Muzeului Național de Istorie a Moldovei și va putea fi vizitată în perioada 1-30 noiembrie 2023, fiind parte integrantă a evenimentelor celei de-a VI-a ediții a Galei Corneliu Coposu, care se va desfășura la Chișinău, în zilele de 10-11 noiembrie.
Evenimentele dedicate personalității marelui om politic Corneliu Coposu vor continua în 10 noiembrie 2023 cu o dezbatere despre istorie, memorie și valori comune la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (ora 11:30) și o lansare de carte la Librăria Cărturești din incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei (ora 17:00).
În ziua de 11 noiembrie 2023 va fi o prezentare a proiectului Complexului muzeal în aer liber în memoria victimelor represiunilor politice (ora 10:00, Mereni) și Gala Corneliu Coposu la Sala cu Orgă din Chișinău (ora 18:30).
Ediția acestui an a Galei Corneliu Coposu, pe lângă premiile care vor fi oferite tinerilor câștigători, are ca invitat special pe cunoscuta și îndrăgita scriitoare Ana Blandiana, și se va bucura de prezența pianistului Cătălin Răducanu, care va susține un concert extraordinar.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *