27 / 01 / 2022


EXPLOZIV. USR va asigura validarea lui Francisc Tobă, colonelul exclus de pe listele AUR

Răsturnare senzațională de situație: după ce au criticat alegerea colonelului Francisc Tobă pe listele partidului AUR, USR va asigura validarea…

De redactia , in Actualitate , at 21/12/2020

Răsturnare senzațională de situație: după ce au criticat alegerea colonelului Francisc Tobă pe listele partidului AUR, USR va asigura validarea mandatului acestuia de deputat chiar dacă el a fost retras de pe listele noii formațiuni politice.

Informațiile ne-au venit direct pe surse din interiorul parlamentului. Decizia de validare este una politică, iar comisia de validare poate accepta sau nu situația nou creată. Totul depinde de majoritatea ce se va creea la vot.

George Simion a anunțat ieri că Biroul Național de Conducere al partidului a decis retragerea sprijinului pentru colonelul Francisc Tobă. S-a întâmplat acest lucru după o analiză de detaliu a conducerii partidului cu privire la acuzele ce i se aduc cu privire la implicarea în acțiunile represive din 1989.

AUR nu a dorit să existe suspiciuni la adresa unui candidat atât de controversat. George Simion a subliniat că decizia a fost luată după o analiză de detaliu și nu doar pe baza informațiile menționate în presă.

Francisc Tobă este acuzat de nereguli comise în timpul revoluției române din 1989. El a fost și vicepreședinte al FSN și apoi deputat din partea partidului condus de Ion Iliescu.

În interiorul parlamentului urmează să se întrunească comisia de validare a noilor deputați și senatori.

În funcție de numărul de voturi obținute la alegeri, comisia de validare va avea un anumit număr de aleși de la AUR, de la PSD, de la UDMR, de la USR și de la PNL. În cadrul acestei comisii de validare fiecare parlamentar și partid va vota așa cum s-a stabilit în interior.

Informațiile venite pe surse spun că USR a decis validarea mandatului lui Francisc Tobă, acesta urmând a rămâne parlamentar independent ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea partidului AUR.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: