22 / 06 / 2024


Experți din România și alte state, la simpozionul regional de securitate cibernetică de la Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 17/11/2023

Peste 300 de participanți și 35 de experți din 14 state, printre care România, Estonia, Polonia și SUA au participat, în perioada 14-15 noiembrie, în cadrul Simpozionului Regional de Securitate Cibernetică care a avut loc la Chișinău.
În cadrul evenimentului au fost discutate strategii internaționale de apărare cibernetică, recomandări, experiențe reușite, scenarii de contraatac cibernetic și potențialul pentru noi colaborări.
Companii cu renume internațional din România, Estonia, SUA și Polonia, precum CRDF Global, MITRE Corporation, ISACA, Deloitte, Orange și Adobe Cyber Security, și-au împărtășit în cadrul simpozionului experiențele lor, dar și scenarii reale de crize cibernetice și strategii eficiente de reacție implementate la nivel global.
La eveniment au fost anunțate proiecte importante pentru R. Moldova, inclusiv lansarea unei noi Academii de Securitate Cibernetică dezvoltată de Departamentul de Stat al SUA în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova, dar și parteneriate cu Google, Cisco Systems și alte companii specializate. De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea unei noi instituții în Republica Moldova – Agenția pentru Securitate Cibernetică – care ar urma să fie responsabilă de implementarea politicilor de securitate cibernetică pentru furnizorii de servicii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *