20 / 09 / 2021


Expert ucrainean, despre soarta lui Dodon după ce a pierdut „dreptul la domnie în R. Moldova” oferit de Putin

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, va mai rămâne un anumit timp lider al taberei politice pro-ruse din Republica Moldova, până…

De redactia , in Opinii , at 28/07/2021

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, va mai rămâne un anumit timp lider al taberei politice pro-ruse din Republica Moldova, până când Kremlinul va decide că acesta trebuie schimbat. Declarații în acest sens au fost făcute de jurnalistul Vitali Portnikov, analist politic de la Kiev.
Potrivit expertului, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare din R. Moldova a avut de pierdut nu atât socialistul Igor Dodon, cât Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.
„Am spus mereu că nu există niciun fel de Igori Dodoni. La fel cum nu există, apropo, Vladimir Voronin, așa cum nu există în Ucraina Vladimir Medvedciuk, iar până la el nu a existat Victor Ianukovici. La fel cum nu a existat în Georgia Nino Burdjanadze. Rusia, de fiecare dată, încearcă prin eforturile ei politice să cultive anumite forțe care o vor susține. Ca să nu aprofundez acum toată geografia politică a întregului spațiu post-sovietic, voi aduce exemplul foarte bun al Republicii Moldova. De la început a fost Vladimir Voronin și au fost multe discuții despre cât de puternic este el ca politician, despre ce posibilități mari are și cum este susținut de Moscova. Însă imediat ce Vladimir Voronin a devenit un pic mai prudent, s-a dovedit că nu mai este un politician chiar atât de puternic și că raitingul lui se apropie de zero. Iar cel mai puternic politician și cel mai susținut de Moscova a devenit Igor Dodon. Și dacă ne-am imagina că mâine Moscova va decide să renunțe la Voronin și Dodon, va apărea o a treia figură în calitate de lider al forțelor pro-ruse. Și aici, în Ucraina, a fost așa mereu. Așa că este evident că în spatele tuturor acestor oameni stă Vladimir Putin”, a explicat Vitali Portnikov pentru Europa Liberă.
Totodată, analistul politic de la Kiev a vorbit și despre „soarta de neinvidiat” pe care o va avea Igor Dodon,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: