04 / 12 / 2021


Expert, mesaj către PAS: „Cu cât mai prietenoși cu Rusia veți fi, cu atât mai mult își va bate Rusia joc de voi”

Partidul Acțiune și Solidaritate, care se află la guvernare în Republica Moldova, ar trebui să învețe următoarea lecție: „cu cât…

De redactia , in Opinii , at 24/11/2021

Partidul Acțiune și Solidaritate, care se află la guvernare în Republica Moldova, ar trebui să învețe următoarea lecție: „cu cât mai prietenoși cu Rusia veți fi, cu atât mai mult își va bate Rusia joc de voi și cu atât mai rapid vă veți pierde susținerea”. De această părere este Dan Nicu, analist politic de la Chișinău, care a comentat situația creată în jurul amenințărilor Gazprom privind sistarea livrărilor de gaze naturale.
„Mă întreb și eu, așa, e doar o coincidență că Moldovagaz are, cică, nevoie de taman 60 de milioane de euro pentru achitarea devierii de preț din octombrie-noiembrie către Gazprom, adică exact cât dă UE ca guvernul să poată acoperi facturile la gaz pentru consumatori cu aproximativ 1/3 din tarif?Și e doar o coincidență că amenințarea Gazprom cu tăierea gazului pentru Republica Moldova în sub 48 de ore a ajuns în vreo 20-30 de minute în toată mass-media federală rusă și pe primele poziții? (în mod normal, Republica Moldova e tema nr…. 15, 20, 25…. etc ca importanță).
Război informațional, șantaj.
Obiectiv?
Să obțină reducerea popularității guvernării, spre primăvară, la un număr cu o singură cifră.
Numai că mi se pare că de data asta nu e vorba doar de R. Moldova, trebuie privită și în context regional evoluția (tensiunile din jurul Ucrainei, situația din Belarus).
Asta e mulțumirea Rusiei pentru discursul atât de cordial de la Chișinău, în care repetăm la fiecare 5 minute că suntem stat neutru și nu aderăm la NATO, și, evident, nu ne unim cu România.
Lecția pe care PAS ar trebui s-o învețe, acum, cât încă nu e prea târziu, e următoarea: cu cât mai prietenoși cu Rusia veți fi, cu atât mai mult își va bate Rusia joc de voi, și cu atât mai rapid vă veți pierde susținerea.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: