26 / 02 / 2024


Eveniment dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume, de Ziua Națională a Lecturii

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2024

Un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume se va desfășura joi, 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii. 
Este vorba despre Retrospectiva anului editorial românesc 2023, care se află la cea de-a doua ediție. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții (CENNAC).
Potrivit organizatorilor, cinci invitați vor prezenta în cadrul acestui eveniment cele mai relevante apariții editoriale din 2023 de pe piața de carte din România.
Criticul și istoricul literar Paul Cernat va prezenta cărțile din domeniul non-ficțiune, criticul literar Cosmin Ciotloș va vorbi despre volumele de poezie, scriitoarea Adina Rosetti va analiza realizările din sfera literaturii pentru copii și tineret, Șerban Axinte, poet și cercetător științific, va pune în discuție aparițiile notabile din proza scurtă, iar Cezar Gheorghe, critic de film și publicist, va vorbi despre volumele de proză ale anului anterior.
Evenimentul va fi deschis de Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, și Dana Ionescu, directoarea CENNAC, iar discuțiile vor fi moderate de scriitorul și jurnalistul Florin Iaru.
Programul se va desfășura într-o succesiune de cinci intervenții din partea invitaților, urmate de o discuție la care sunt invitați să ia cuvântul traducătorii participanți.
Aflat la cea de-a doua ediție, Retrospectiva anului editorial românesc este un program anual conceput pentru a oferi traducătorilor prilejul să își consolideze informațiile despre aparițiile editoriale românești recente și să ia contact nemijlocit cu profesioniști din sfera cărții.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *