17 / 04 / 2024


Eveniment dedicat lui Ciprian Porumbescu și lui Constantin Silvestri, la Chișinău

By redactia , in Actualitate Internațional , at 07/11/2023

Un eveniment intitulat „Lăsați-mă să cânt” a avut loc sâmbăta, 4 noiembrie, la Sala cu Orgă de la Chișinău.
Evenimentul, desfășurat cu ocazia aniversării a 170 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu (1853-1883) și a 110 ani de la nașterea lui Constantin Silvestri (1913-1969), a cuprins un concert cameral, o expoziție video multimedia și o prezentare de carte.
Astfel, lucrări ale compozitorilor aniversați Ciprian Porumbescu și Constantin Silvestri, alături de compoziții semnate de George Enescu, Hector Berlioz și Claude Debussy au răsunat în cadrul concertului cameral.
Acestea au fost interpretate de Gabriela Iștoc Sârbu (soprană), Maria Bîldea (harpă) și Iosef Ion Prunner (pian). În cadrul concertului cameral a fost prezentată expoziția video „Constantin Silvestri în conștiința contemporanilor săi” curatoriată de istoricul Cristina Enășescu. Designul grafic al expoziției este semnat de Marcel Pomian.
Evenimentul de la Sala cu Orgă din Chișinău a debutat cu prezentarea volumului „Constantin Silvestri în cronici și interviuri 1930-1959”, semnat de istoricul Cristina Enășescu și apărut în anul 2021 la Editura Institutului Cultural Român. La lansare au participat Svetlana Bivol, director general al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, muzicolog, și Iosef Ion Prunner, directorul și dirijorul corului Filarmonicii „George Enescu” din București, pianist și președintele Fundației Silvestri.
Evenimentul „Lăsați-mă să cânt” de la Chișinău a fost organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Constantin Silvestri.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *