18 / 06 / 2021


Europarlamentarii români, atenționați să nu voteze pentru certificatele verzi! Încalcă dreptul la liberă circulație

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept) a solicitat sâmbătă tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva certificatelor electronice verzi, deoarece „ar…

De redactia , in Actualitate , at 11/04/2021

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept) a solicitat sâmbătă tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva certificatelor electronice verzi, deoarece „ar încălca drepturile și libertățile garantate de tratatele UE și de convențiile ratificate de România”.

Prin adeverința verde, cetățenii UE vor fi înregistrați dacă au primit vaccin, au fost testați de COVID sau au fost infectați cu virusul, obiectivul fiind facilitarea exercitării dreptului la liberă circulație în spațiul UE.

„Nu dați motive în plus de revoltă împotriva UE”

CASD susține însă că dreptul la liberă circulație va fi condiționat de primirea unor vaccinuri în fază de testare, ceea ce încalcă Tratatul UE.

„Prin aderarea României la Uniunea Europeană, cetățenii români au sperat că vor trăi într-o comunitate în care drepturile și libertățile lor fundamentale vor fi garantate și respectate, iar circulația în spațiul Uniunii Europene va fi liberă și necondiționată”, a arătat CASD în solicitare.

“În contextul scăderii continue a încrederii în Uniunea Europeană, nu dați motive în plus de nemulțumire și revoltă împotriva Uniunii Europene prin votarea acestui “certificat verde”, care va condiționa dreptul la libera circulație inclusiv al cetățenilor români.

Mai mult, este inacceptabil ca reprezentanții aleși ai cetățenilor români în Parlamentul European să voteze ca cetățenii români să fie obligați, prin presiune sau condiționare, să se vaccineze cu vaccinuri experimentale care le pot pune sănătatea și viața în pericol.

„Vă rugăm să protejați libertățile cetățenilor UE”

Nu puneți în pericol viitorul Uniunii Europene, profanând unul dintre pilonii ei fundamentali: libera circulație în spațiul Uniunii Europene!

Toți membrii Parlamentului European, indiferent de naționalitate, au devenit de la momentul acceptării mandatului de europarlamentari reprezentanții tuturor cetățenilor statelor membre ale UE, trebuind să își exercite mandatul cu bună-credință și în interesul cetățenilor Uniunii,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: