04 / 12 / 2021


Europarlamentari ai României, la Chișinău ~ InfoPrut

O delegație a Partidului Popular European, formată din deputați PNL și PMP în Legislativul de la Bruxelles și din Parlamentul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/10/2021

O delegație a Partidului Popular European, formată din deputați PNL și PMP în Legislativul de la Bruxelles și din Parlamentul României, se află în aceste zile într-o vizită la Chișinău.

Europarlamentarii Eugen Tomac, Siegfried Muresan, Falca Gheorghe, Robert Sighiartau și Rares Bogdan au avut prima întâlnire la Chișinău cu prim-ministru, Natalia Gavriliță.
„Am discutat despre cum poate, concret, susține Bruxelles-ul agenda proeuropeană a Guvernului R. Moldova, dar și despre ce trebuie făcut la București pentru a consolida legăturile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. Am discutat, de asemenea, despre scumpirea energiei, problemă presantă nu doar la Chișinău, iar noi avem obligația să sprijinim Republica Moldova în acest sens”, a scris Eugen Tomac pe pagina de Facebook.
Europarlamentarul a mai subliniat că, referitor la mass-media, militează pentru crearea unui spațiu comunicațional comun, astfel încât toate instituțiile media din România să poată fi prezente în R. Moldova, iar televiziunile și posturile de radio din Basarabia să aibă acces pe piața românească.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: