23 / 01 / 2022


Europarlamentar: Maia Sandu are o șansă de aur acum

Republica Moldova este o nouă speranță a UE în Parteneriatul Estic. Declarația a fost făcută de europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/01/2021

Republica Moldova este o nouă speranță a UE în Parteneriatul Estic. Declarația a fost făcută de europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius care a subliniat că alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 au reprezentat „un mare pas înainte în democrația moldovenească”.
Potrivit sursei, prezidențialele din R. Moldova au arătat că moldovenii nu sunt ușor de păcălit cu declarații sau oferte populiste, pe care le-a observat pe toată durata președinției lui Dodon. „Pe de o parte, dl Dodon a criticat UE și cauza europeană a Moldovei, pe de alta, a alergat după finanțările și atenția UE. Pas cu pas, picătură cu picătură, a adus Moldova mai aproape de Rusia. Nu a făcut nimic pentru a europeniza felul în care se face politică în Moldova. De aceea, consider alegerile din Moldova un mare progres, un mare pas înainte în democrația moldovenească. Aș numi Moldova o nouă speranță a UE în Parteneriatul Estic”, a subliniat Petras Auštrevičius pentru Europa Liberă.
Totodată, europarlamentarul a adăugat că R. Moldova este o speranță pentru progresul relațiilor cu UE și speră ca noua administrație să deblocheze reformele, blocate de atâția ani. „Ani de zile numai vorbe, și așa Moldova a devenit o deziluzie pentru noi. Maia Sandu are o șansă de aur acum și doresc echipei domniei sale noroc și succes. Totul depinde foarte mult de guvern. Urmăresc situația, pentru a vedea ce soluții apar. Nu știu ce să zic despre alegerile anticipate. În orice caz, după alegeri ar fi de dorit să avem un parlament și un guvern care să lupte cot la cot cu președintele pentru agenda europeană și împotriva corupției”, a conchis Petras Auštrevičius.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: