23 / 01 / 2022


Europarlamentar, după victoria Maiei Sandu: Toate ușile pentru Republica Moldova sunt deschise la Bruxelles

Începând de săptămâna aceasta, toate ușile pentru Republica Moldova sunt deschise la Bruxelles. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/11/2020

Începând de săptămâna aceasta, toate ușile pentru Republica Moldova sunt deschise la Bruxelles. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan în contextul rezultatelor alegerilor prezidențiale.
Astfel, sursa a punctat că victoria Maiei Sandu este un lucru extraordinar pentru Republica Moldova. „Acest stat își schimbă astăzi cu totul direcția – merge spre reforme, merge spre modernizare, merge spre bună guvernare, iese din izolare. Am văzut cu toții săptămâna aceasta reacțiile de la cel mai înalt nivel de la lideri europeni, șefi de state, de guverne, prim-miniștri, președintele Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European. S-a văzut foarte clar că, începând de săptămâna aceasta, toate ușile pentru Republica Moldova sunt deschise la Bruxelles”, a remarcat europarlamentarul.
Potrivit lui, acest lucru se întâmplă deoarece Maia Sandu este un președinte în care liderii europeni au încredere. „De ce au încredere? Fiindcă atunci când a avut funcții de răspundere în Republica Moldova, mereu și-a respectat angajamentele, a făcut ceea ce a promis și a reușit să ducă Republica Moldova înainte”, a explicat Mureșan.
În context, europarlamentarul a mai remarcat că această încredere înseamnă de fapt beneficii concrete în viitor pentru cetățenii Republicii Moldova.
„Și nu doar liderii europeni, ci, ați văzut, și toate marile publicații europene au înțeles că în Republica Moldova a câștigat un președinte proeuropean care vrea reforme, care va apropia Republica Moldova de lumea dezvoltată, iar eu, în toate ședințele pe care le-am avut, toate discuțiile săptămâna aceasta la Bruxelles, inclusiv în ședința cu întreg grupul parlamentar al Partidului Popular European, am spus două lucruri: 1. Victoria Maiei Sandu este o schimbare uriașă de direcție pentru Republica Moldova, dar este o veste foarte bună și pentru Uniunea Europeană, fiindcă avem în vecinătatea noastră estică un partener, nu mai avem un șef de stat ostil orientat spre Kremlin,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: