22 / 01 / 2022


Europarlamentar: Cred că R. Moldova va primi primele doze de vaccin anti-COVID, din partea României, chiar în această săptămână ~ InfoPrut

Republica Moldova ar putea primi, chiar în această săptămână, o donaţie de vaccinuri din partea României, a declarat europarlamentarul Siegfried…

De redactia , in Opinii , at 20/01/2021

Republica Moldova ar putea primi, chiar în această săptămână, o donaţie de vaccinuri din partea României, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan, prezent în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Mureşan spune că trebuie să se facă orice este necesar pentru ca vaccinul să ajungă în Republica Moldova.
„Să ajungă cât mai repede în R. Moldova şi în celelalte ţări din Parteneriatul Estic, vaccin măcar pentru vaccinarea și imunizarea personalului medical din prima linie. Se lucrează la un plan prin care UE să doneze R. Moldova şi ţărilor din vecinătatea estică şi Balcanii de vest o parte din dozele de vaccin pe care UE le-a achiziţionat, pentru imunizarea personalului medical. Sper ca cele 27 de ţări din UE să se pună de acord cât mai rapid”, a subliniat europarlamentarul de la București.
Până se reuşeşte această punere de acord, Siegfried Mureşan speră că România va reuşi să doneze R. Moldova vaccinurile promise de președintele Iohannis.
„Eu cred că primele doze de vaccin din partea României vor veni chiar în această săptămână”, a mai spus acesta.
Potrivit lui Mureşan, România a primit până acum vaccinul Pfizer, însă recent au ajuns şi cele de la Moderna, iar Republicii Moldova ar trebui să îi revină vaccinul Moderna, din motiv că transportarea şi condiţiile de păstrare a acestuia sunt mai simple decât cele necesare pentru Pfizer.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: