19 / 06 / 2021


Europarlamentar al României: Ambasadorul UE denigrat de PSRM și Șor are toată susținerea spațiului comunitar

Uniunea Europeană nu acceptă criticile formulate de Partidul Socialiștilor și de Ilan Șor la adresa ambasadorului Peter Michalko și reiterează…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/03/2021

Uniunea Europeană nu acceptă criticile formulate de Partidul Socialiștilor și de Ilan Șor la adresa ambasadorului Peter Michalko și reiterează sprijinul pentru activitatea diplomatului în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Siegfried Mureşan, europarlamentar al României după ședința Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.
Potrivit sursei, în cadrul ședinței respective a fost transmis un mesaj clar de susținere pentru ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.
„Recentele atacuri publice la adresa ambasadorului Peter Michalko formulate de Partidul Socialiștilor și de Ilan Șor sunt inacceptabile. Peter Michalko reprezintă Uniunea Europeană în Republica Moldova, promovează valorile fundamentale ale Uniunii și se află într-un dialog constant cu liderii politici, cu societatea civilă și cu cetățenii Republicii Moldova. Pe parcursul misiunii în Republica Moldova, Peter Michalko a avut un dialog permanent cu toate forțele politice din țară, indiferent de orientarea lor. Munca sa este foarte importantă pentru a înlesni apropierea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și considerăm că își îndeplinește misiunea cu succes. De aceea nu acceptăm criticile formulate de Partidul Socialiștilor și de Ilan Șor și reiterăm sprijinul nostru pentru activitatea ambasadorului Michalko în Republica Moldova. Uniunea Europeană demonstrează în mod constant sprijinul pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Peter Michalko este reprezentantul nostru și avem încredere în el”, a punctat Siegfried Mureşan.
Amintim că socialiștii lui Dodon au lansat mai multe atacuri la adresa ambasadorului Peter Michalko. PSRM a insinuat că „ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, nu ar respecta suveranitatea și independența Republicii Moldova”, după ce Peter Michalko a criticat adoptarea mai multor legi dubioase inițiate de socialiști.
Totodată, deputatul fugar Ilan Șor a venit cu o serie de acuzații în adresa șefului Delegației UE la Chișinău, spunând că diplomatul își dorește să „preia controlul total asupra Republicii Moldova”. Șor a reacționat astfel după ce oficialul european a declarat că este îngrijorător când „persoane implicate în frauda bancară decid în ceea ce privește formarea Guvernului”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: