21 / 10 / 2021


Europa și uimitorul val de frig din aprilie – Recorduri absolute în Elveția și Slovenia, ninsoare la Marea Adriatică, temperaturi de sub -10 grade în România

De câteva zile este frig extrem în Europa și în câteva țări au fost doborâte recordurile de temperatură ale acestei…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 08/04/2021

De câteva zile este frig extrem în Europa și în câteva țări au fost doborâte recordurile de temperatură ale acestei luni. Au fost sub -25 de grade în Alpi, a dat înghețul și în sudul Franței și în centrul Italiei, iar în România au fost -11 grade la Joseni și -10 la Miercurea Ciuc. În multe părți ale Europei a nins: Belgrad, Bruxelles, Munchen, Copenhaga, estul Franței, coasta Adriaticii (Slovenia și Croația). Și în România a nins în multe zone miercuri. Acest val de frig este special fiindcă este foarte persistent și vine la nici 10 zile după ce au fost peste +25 de grade în multe locuri din Europa Centrală.

Miercuri dimineața a fost doborât recordul de temperatură pentru luna aprilie în Slovenia: la stația meteo Nova vas na Blokah au fost -20,6 grade și au fost – 7, – 5 grade pe coasta Adriaticii și a și nins în câteva zone de la mare din Croația și Slovenia. Interesant, tot în Slovenia au fost locuri unde acum în aprilie au fost sub -15 grade, temperatură care nu a fost atinsă nici în acestă iarnă în acele locuri.

Temperaturile în Europa în dimineața zilei de 8 aprilie 2021 (sursa Meteociel.fr)

Un record pentru aprilie a fost și într-un oraș din centrul Croației, Gospic (600 m alt), unde au fost -12 grade, cea mai mică temperatură înregistrată într-o localitate croată în aprilie. La Zadar au fost -6 grade, la Rijeka +1, iar la Split au fost +2 grade.

Un record național absolut pentru luna aprilie a fost la Jungfraujoch (Elveția), locul din Alpi unde se află cea mai înaltă gară europeană: atât miercuri, cât și joi, au fost -26 de grade. Miercuri, maxima a fost de -22,8 grade,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: