17 / 04 / 2024


Europa Liberă: Promisiuni goale pentru marii sinistrați din Crevedia. Petrec Crăciunul și Anul Nou fără casă, la hotel sau în containere la patru luni de la explozie – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 26/12/2023

Au venit sărbătorile și nimic nu s-a schimbat în bine pentru familiile cele mai afectate de exploziile din Crevedia. La patru luni de la incidentele care i-au lăsat fără case, le-au mutilat sau chiar ucis rude, sinistrații așteptă în continuare onorarea unor promisiuni deocamdată deșarte.

Una dintre cele mai afectate familii este cea a inginerului – pensionar Constantin Nicolae Gavrilescu. Cu soția arsă pe o treime din trup, cu cele două corpuri de case rase deja de pe fața pământului, bărbatul abia își stăpânește emoția la întrebarea cum sunt sărbătorile pentru familia sa.

„Încerc să le fac, cât de cât, în sensul că voi avea masa de sărbători asigurată, dar nu mizez pe treaba asta”, spune Gavrilescu.

Mâncarea o va primi la restaurantul hotelului unde stă în continuare, pe banii companiei Flagas, în curtea căreia s-au produs pe 26 august seara cele trei explozii care au dus la moartea a șase oameni, rănirea altor 57 și avarierea, totală sau parțială, a 97 de imobile.

La zece zile după incident, reprezentanții Flagas declarau pentru Europa Liberă că vor să rezolve cât mai rapid problemele. Dădeau drept exemplu chiar cazul familiei Gavrilescu.

„După ce vom obține această autorizație de construcție, ne vom apuca de reconstrucția casei, cu firma pe care o avem contractată”, susținea Valentin Iancu, manager dezvoltare Flagas.

Acesta avansa chiar termene concrete.

„Sperăm ca în maximum două săptămâni, trei săptămâni să fie casa cu totul gata. În același timp, ne-am înțeles cu domnul Gavrilă (Gavrilescu, n.r.) Nicolae că-i vom mobila casa, îi vom utila casa, ba, mai mult, îi vom face și contractele aferente utilităților. Să sperăm că așa vom colabora cu toți locuitorii din această comună”, mai spunea Iancu.

Decizia de demolare a fost rapid scoasă și pusă în execuție. Apoi, liniște.

Articolul complet pe Europa Liberă

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *