27 / 05 / 2022


Europa, împânzită de proteste PUTERNICE împotriva pașaportului de vaccinare și a restricțiilor covidiene

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 17/01/2022


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Proteste PUTERNICE anti-certificat de vaccinare au loc în cele mai importante orașe din Europa Occidentală, în timp ce presa miluită din România tace pe subiect și îndeamnă tovărășește la vaccinarea lui Djokovici, ca să intre-n rândul „lumii bune”. Dar iată ce face „lumea bună”: majoritatea orașelor din Franța au fost paralizate de proteste după ce parlamentarii au votat „pașaportul vaccinal” noaptea ca hoții, iar în Paris manifestanții s-au bătut cu jandarmii; Bruxelles-ul a ieșit în stradă, la Luxembourg oamenii sunt disperați pentru că de luni li se impune pașaportul de vaccinare la locul de muncă, așa că au ieșit în stradă și au sfârșit bătuți și arestați de forțele de ordine (sau de represiune?); Groningen (Olanda) a găzduit un protest atât de mare încât nu încăpea în cadrul aparatului de filmat, cu lume adunată cât vezi cu ochii, însă tema acestuia a atins în special extracția gazelor care provoacă regulat cutremure în zonă; contra pașaportului de vaccinare, olandezii au protestat ca de obicei cu miile în capitala Amsterdam. Și în Belgia s-a protestat după ce guvernul a anunțat că are de gând să dezactiveze pașaportul „sanitar” pentru vaccinații care n-au făcut și a treia doză, aceștia urmând să devină „nevaccinați” din punctul de vedere al autorităților. Mii de persoane au protestat în mai multe orașe din Marea Britanie, printre care Manchester, Londra și Bristol, împotriva unui proiect de lege draconică ce va da puteri discreționare poliției, limitând drastic dreptul de a protesta, proiectul urmând să fie trecut prin parlament săptămâna aceasta.

PROTESTE MASIVE ÎN FRANȚA

După ce Adunarea Națională (Camera Deputaților) a adoptat într-o nouă lectură, la 4 dimineața, proiectul de lege prin care se va impune pașaportul „vaccinal”, noua formă a vechiului pașaport „sanitar” macronian, de la care sunt excluși vindecații și testații, proiectul de lege a fost trimis duminică spre examinare Senatului francez. Tocmai de aceea, francezii au ieșit în stradă mai îndârjiți ca niciodată, atât în Paris, cât și în orașele importante din provincie. 

La Paris, tensiunile au escaladat între manifestanții contra pașaportului „vaccinal” și jandarmii grupați în fața clădirii Adunării Naționale.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: