22 / 09 / 2021


Euro, nou maxim istoric. Membru în CA al BNR: Leul este cea mai stabilă monedă din regiune | .News

BNR sursa: wikipedia Euro a ajuns vineri la valoarea de 4,8750 lei, moneda naţională aflîndu-se în a treia zi de…

De redactia , in Actualitate , at 26/09/2020

BNR sursa: wikipedia
Euro a ajuns vineri la valoarea de 4,8750 lei, moneda naţională aflîndu-se în a treia zi de depreciere. Cu toate acestea, reprezentanții BNR susțin că leul este cea mai stabilă monedă din regiune.
Moneda naţională s-a depreciat cu 2% față de începutul anului. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut cu 0,2%. Acest lucru va fi resimțit de români la plata chiriilor în euro sau a abonamentelor de telefonie.
Cu toate acestea, reprezentanții BNR susțin că leul este cea mai stabilă monedă din regiune.
„Spre exemplu, de la începutul anului, leul s-a depreciat doar 2%. Dacă ne uităm în regiune, spre forinţul unguresc, vedem o depreciere de 10% anul acesta, sau spre zlotul polonez, care s-a depreciat spre 7%”, a spus Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, potrivit Mediafax.
Analiștii estimează că scăderea economică va fi la sfârșitul anului de până la 5% din PIB.
„Pentru finalul anului, conform sondajului, ar trebui să ne aşteptăm la o scădere economică undeva la 4,7 şi 5% din PIB. Atâta timp cât Banca Naţională nu modifică rata de dobândă de politică monetară, ar trebui să stea la acest nivel. De exemplu, pentru următoarele 12 luni, anticipaţia CFA România este de 2%”, susține Adrian Codîrlaşu, preşedintele CFA România, potrivit Mediafax.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: