15 / 08 / 2022


Estonia renunță la toate monumentele rămase din epoca sovietică ~ InfoPrut

Toate monumentele rămase în Estonia din epoca sovietică vor fi în curând demontate sau relocate, a anunțat prim-ministrul țării baltice…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 05/08/2022

Toate monumentele rămase în Estonia din epoca sovietică vor fi în curând demontate sau relocate, a anunțat prim-ministrul țării baltice care are graniță comună cu Rusia, informează DPA, potrivit Digi24.
InfoPrut
„Principalul aspect a fost stabilit – monumentele sovietice trebuie să fie îndepărtate din spațiul public, iar noi vom face acest lucru cât mai curând posibil. Momentul și ordinea în care aceste monumente vor fi îndepărtate individual vor depinde de dorința și de planurile logistice ale orașelor și municipalităților vizate”, a declarat prim-ministrul eston Kaja Kallas, la Tallinn.
Potrivit premierului Kaja Kakkas, în Estonia există în continuare între 200 și 400 de monumente rămase din era sovietică. După ocuparea sa alternativă de către Germania și Uniunea Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial, acest stat baltic a ajuns să facă parte fără voia sa – alături de Letonia și Lituania – din U.R.S.S. până în anul 1991.
Aproximativ un sfert din locuitorii Estoniei sunt etnici ruși, iar mulți dintre ei au în continuare legături familiale cu Rusia. Unii dintre ei susțin strategia militară a președintelui Vladimir Putin și invazia din Ucraina, potrivit unui sondaj recent.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: