25 / 09 / 2023


Erdogan: Turcia va lua ceea ce îi revine de drept în Marea Neagră, Marea Egee şi Marea Mediterană

Președintele turc, Recep Erdogan, a spus că țara sa „nu va face nicio concesie” în conflictul privind resursele de gaze naturale…

De redactia , in Internațional , at 27/08/2020

Președintele turc, Recep Erdogan, a spus că țara sa „nu va face nicio concesie” în conflictul privind resursele de gaze naturale din Mediterana de Est și că „va lua ceea ce îi revine de drept în Marea Neagră, Marea Egee şi Marea Mediterană”. Liderul de la Ankara a transmis Greciei „să se abțină de la a comite vreo eroare care să ducă la ruinarea sa”.

Turcia va lua ceea ce îi revine de drept în Marea Neagră, Marea Egee și Marea Mediterană (…) Nu vom face absolut nicio concesie în legătură cu ceea ce ne aparține. Suntem hotărâți să facem tot ce este necesar pe planurile politic, economic și militar”, a spus Erdogan într-un discurs în cadrul unei ceremonii pentru comemorarea Bătăliei de la Manzikert din 1071, care a marcat primul episod din prăbușirea Imperiului Roman de Răsărit în fața invadatorilor turci.

Declarațiile vin pe fondul unui conflict de săptămâni între Turcia și Grecia în Mediterana de Est, din cauza unor rezerve de gaz pe care ambele țări vor să le exploateze. În 10 august, Turcia a trimis o navă de cercetare seismică cu escortă militară într-o zonă pe care o revendică și Grecia fapt ce a stârnit furia guvernului de la Atena.

„Îi invităm pe interlocutorii noștri (…) să se abțină de la orice eroare care ar deschide calea ruinării lor”, a spus președintele turc, referindu-se la Grecia.

„Turcia nu mai este o ţară ale cărei răbdare, determinare, mijloace şi curaj să mai poată fi testate (…) Cei care vor să ni se opună şi care sunt pregătiţi să plătească preţul, să o facă. Dacă nu, să se dea din calea noastră”, a adăugat el.

Grecia și Turcia două țări cu o istorie de rivalitate, dar acum membre ale NATO,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: