22 / 09 / 2021


Erdogan este dispus la discuții cu premierul grec legate de tensiunile din estul Mediei | .News

Recep Tayyip Erdogan/ sursa: haberturk Explorarea petrolului și a gazelor din estul Mediteranei a stârnit o dispută între vecinii NATO,…

De redactia , in Actualitate , at 19/09/2020

Recep Tayyip Erdogan/ sursa: haberturk
Explorarea petrolului și a gazelor din estul Mediteranei a stârnit o dispută între vecinii NATO, Turcia și Grecia.
Președintele Recep Tayyip Erdogan declară că Turcia este pregătită să se întâlnească cu liderul Greciei pentru a rezolva problema de explorare a energiei în apele contestate din estul Mediteranei, potrivit AlJazeera.
Căutarea de gaze și petrol în regiune a declanșat o dispută care i-a făcut pe cei doi vecini NATO să organizeze exerciții rivale aeriene și marine în apele strategice dintre Cipru și insula greacă Creta.
„Ar putea fi o întâlnire cu premierul grec (Kyriakos) Mitsotakis? Ceea ce este esențial este ceea ce discutăm și în ce cadru”, a declarat Erdogan reporterilor la Istanbul după rugăciunile de vineri.
„Ne putem întâlni dacă există bunăvoință. Putem vorbi prin videoconferință sau ne putem întâlni într-o țară terță”, a spus Erdogan.
Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat vineri mai târziu că ambasadorul Greciei Michael-Christos Diamessi a fost convocat la ministerul de externe din Ankara pentru un articol din ziarul Dimokratia.
Cuvintele „F *** off Mr. Erdogan” au apărut în turcă și engleză lângă o fotografie a președintelui în ziarul grecesc.
„Un ziar grecesc avea o pagină ticăloasă”, a spus Cavusoglu la Ankara. „L-am convocat pe ambasadorul Greciei la minister”, a adăugat el, citat de agenția de știri de stat Anadolu.
În centrul disputelor Grecia-Turcia s-a aflat, în ultima lună, desfășurarea Ankarei de o navă de cercetare seismică, Oruc Reis, și o flotă de nave de război însoțitoare în apele disputate din apropierea insulei grecești Kastellorizo.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: