20 / 09 / 2021


Enigma uriașei Operațiuni Speciale a Pentagonului, lansată cu 3 MINUTE înainte de încheierea mandatului lui Trump

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 13/09/2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Pe 20 ianuarie 2021, la ora 11.57 a.m., Pentagonul a delegat gestiunea unei enorme părți din Internet unei companii create doar de câteva săptămâni. Programul s-a încheiat în urmă cu câteva zile, în același mister în care a început.

Pentagonul și-a reluat recent controlul asupra celor 175 de milioane de adrese IP pe care le-a activat subit, relatează Washington Post.

Misteriosul program a atras atenția experților din domeniul informaticii din cauza momentului bizar în care a fost lansat, în plină schimbare de președinție, după niște alegeri cu o mare tensiune politică și acuzate de fraude masive, dar în special din cauza dimensiunilor uriașe, nemaivăzute, ale operațiunii.

Pentagonul i-a cedat unei companii absolut anonime până în acel moment, Global Resource Systems (GRS), cu sediul în Florida, controlul a aproape 6% dintr-o secțiune de Internet numită IPv4 (Internet Protocol version 4. Aceasta înseamnă circa 175 de milioane de adrese IP, fiecare dintre ele valorând la licitație minimum 25 de dolari.

Aceste adrese IP, care se aflau sub controlul Pentagonului de zeci de ani, dar erau neutilizate, au fost activate sub controlul GRS.

„Este colosal. Este cea mai mare operațiune din întreaga istorie a Internetului”, a declarat Doug Madory, director de analiză a Internetului la Kentik, o companie de exploatare a resurselor.

Analiștii informatici au toate motivele să fie siderați.

Compania GRS, care a primit de la Pentagon gestionarea a 175 de milioane de adrese IP din cele 4,3 milioane care reprezintă totalitatea Internetului, abia fusese creată: documentele sale de întemeiere fuseseră înregistrate în septembrie 2020.

Pentru ca misterul să fie total, GRS nu avea nici un contract federal declarat, nici un site Web vizibil public, nici o siglă sau inscripție la adresa publică din Plantation, Florida, unde avea birourile deasupra sediului unei bănci.

Potrivit investigații realizate de un reporter de la Associated Press, nu există în arhive nici o licență de exploatare la Plantation.

Reporterul s-a adresat unui angajat al clădirii de birouri unde funcționează GRS, iar acesta a găsit numele firmei pe lista de locatari și i-a sugerat să o contacteze prin e-mail.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: