18 / 06 / 2021


Energie: Miniștrii iau măsuri doar când sunt arși la buzunar de către distribuitorii de energie electrică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu are de gând să ia măsuri, după ce a fost ars la buzunar cu o factura…

De redactia , in Actualitate , at 10/02/2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu are de gând să ia măsuri, după ce a fost ars la buzunar cu o factura de 972 de lei pentru energia electrică, corespunzătoarea unui imobil unde nu locuiește nimeni. Astfel, Popescu susține că ordinul ANRE privind procedurile de estimare a consumului de energie de către distribuitori trebuie modificat.

Ministrul a povestit la Digi24 că a primit o factura în valoarea de 972 de lei pentru energie electrică, deși, susține acesta, consumul real se învârte în jurul sumei de 10-20 de lei. Popescu susține că a primit mai multe reclamații din partea oamenilor legate de facturile emise de distribuitorii de energie: „ (estimarea n.r.) este o modalitate prin care furnizorii, împreună cu distribuitorii, dacă vorbim de acelaşi furnizor care şi distribuie şi furnizează, beneficiază de sume în avans plătite de către clienţi pentru a se finanţa, urmând să se dea înapoi din consum, dar încasează fără dobândă, practic, şi utilizează banii oamenilor fără dobândă”, a precizat ministrul.

În acest context, Virgil Popescu a afirmat că ar trebui modificat ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei privind estimările făcute de cei care furnizează aceste servicii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: