20 / 09 / 2021


Elie Wiesel denigrează membri respectați ai comunității evreiești din România – 60m.ro

Distribuie acest articol! Norman Manea şi Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, figurează între semnatarii unei scrisori deschise adresate prim-ministrului…

De redactia , in Opinii , at 26/07/2021

Distribuie acest articol!
Norman Manea şi Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, figurează între semnatarii unei scrisori deschise adresate prim-ministrului Florin Cîţu şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, în care este contestată prezenţa subsecretarului de stat Irina Sanda Marin Cajal la un eveniment organizat de Academia Română în onoarea lui Nicolae Paulescu, caracterizat drept „unul dintre cei mai antisemiţi ideologi interbelici”.
Elie Wiesel, prin vocea lui Alexandru Florian nu se limitează doar la subsecretarul de stat ci și-a ales ca țintă o personalitate în comunitatea evreiască, respectiv Aurel Vainer. Acești indivizi erijați în apărători ai dreptăți încearcă să rescrie istoria și să arunce cu noroi chiar și în cei care au avut de suferit de pe urma antisemitismului.
Cei 29 de semnatari ai scrisorii susţin că, prin prezenţa la eveniment, Cajal şi Aurel Vainer, preşedinte onorific al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, au legitimat „un eveniment de glorificare a unuia dintre cei mai antisemiţi ideologi interbelici”.
Scrisoare este plină de ură și cuvinte alambicate ce nu au legătură cu realitatea unui eveniment istoric.
„Suntem profund revoltaţi de participarea doamnei Irina Cajal Marin, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, la manifestarea organizată de Academia Română în onoarea lui Nicolae Paulescu, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la inventarea insulinei. Prin prezenţa lor, doamna Irina Cajal, subsecretar de stat, şi domnul Aurel Vainer, preşedinte onorific la FCER, au legitimat un eveniment memorial de glorificare a unuia dintre cei mai antisemiţi ideologi interbelici”, se arată în scrisoarea remisă News.ro.
În text este specificat faptul că „Nicolae Paulescu, vicepreşedinte al Ligii Apărării Naţional Creştine (partid al cărui siglă a fost zvastica), a fost una din figurile proeminente ale naţionalismului extrem, antisemismului şi rasismului în climatul ideologic şi politic al României interbelice. A fost autorul celui mai radical discurs antisemit cunoscut în spaţiul românesc.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: