22 / 06 / 2021


Elicopterul Ingenuity va face primul zbor pe Marte cel devreme la 8 aprilie

NASA a anunțat că mini-elicopterul Ingenuity va încerca pentru prima oară să se ridice la sol în atmosfera marțiană pe…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 24/03/2021

NASA a anunțat că mini-elicopterul Ingenuity va încerca pentru prima oară să se ridice la sol în atmosfera marțiană pe 8 aprilie, până atunci urmând să fie pregătit momentul și Ingenuity va trebui să se separe complet de rover. Dacă elicopterul care cântărește 1,8 kg va reuși să zboare singur va fi o premieră: un aparat de zbor de acest tip reușește să se ridice de pe suprafața unei alte planete.

Imediat după ce Perseverance a amartizat a trebuit să fie ales un loc plat, cu puțini bolovani mari, un loc unde Ingenuity să poată face prima demonstrație în craterul Jezero.

La primul zbor elicopterul se va ridica la doar 3 m de sol, va sta 30 de secunde, va plana și va face o scurtă întoarcere. Următoarele zboruri vor fi mai lungi, dar mini-elicopterul nu se va ridica la mai mult de 5 metri. Toate experimentele vor fi făcute în decurs de o lună.

Pe 21 martie a fost înlăturat scutul de forma unei cutii de chitară care a protejat roverul în burta lui Perseverance în timpul amartizării și atunci a început lungul proces de separare dintre rover și mini-elicopter.

Roverul se deplasează către locul ales pentru test, iar asta va dura câteva zile și apoi alte șase zile va dura procedura de separare a elicopterului de rover și apoi Ingenuity va fi pus pe sol și roverul trebuie să se depărteze de Ingenuity la aproximativ 60 de metri.

Programul Ingenuity a costat 80 milioane dolari și lucrul a început șase ani. Ingenuity nu va face experimente științifice, dar încercările sale de a zbura pe Marte sunt printre cele mai interesante lucruri din cadrul misiunii pentru publicul larg.

După ce ultima legătură dintre rover și mini-elicopter va fi ruptă,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: