15 / 06 / 2024


Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a aterizat forțat în timp ce traversa o zonă muntoasă

By redactia , in Internațional , at 19/05/2024

Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a aterizat forțat în timp ce traversa o zonă muntoasă
Starea preşedintelui Raisi, în continuare incertă după accidentul de elicopter; televiziunea de stat iraniană difuzează
Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale.
Ultima poziţie a elicopterul dispărut într-o zonă muntoasă este cunoscută cu aproximaţie, dar căutările sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile, în special ceaţă densă, a declarat la televiziunea de stat ministrul iranian de interne Ahmed Vahidi.
Acesta a confirmat o „aterizare forţată” a respectivului elicopter, dar a evitat să confirme şi faptul că preşedintele Raisi se afla la bordul aparatului, deşi relatările din mass-media converg în această direcţie.
Potrivit acestor relatări, două din convoiul de trei elicoptere care transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz, nu însă şi elicopterul la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian şi guvernatorul regiunii vizitate.
Delegaţia preşedintelui vizitase provincia Azerbaidjanului de Est, unde a fost inaugurat un baraj la frontiera azeră, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi preşedintele azer Ilham Aliev.
Sursa: Agerpres

Elicopterul care îi transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi și pe ministrul său de externe a aterizat forțat duminică, în timp ce traversa o zonă muntoasă în condiții de ceață densă, la întoarcerea dintr-o vizită în Azerbaidjan, au anunțat agențiile de presă iraniene, citate de Reuters. Intervenția salvatorilor este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile, informează g4media.ro.
IRNA a precizat că elicopterul în cauză îi transporta pe Raisi, pe ministrul de externe Hossein Amirabdollahian și pe oficiali locali.
Un ministru confirmă că elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a fost implicat într-o „aterizare dură”, transmite The Guardian.
CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz construiește depozite pentru biciclete pe noile locuri de parcare (foto/video)
Ministrul iranian de interne, Ahmed Vahidi, a confirmat pentru televiziunea de stat că unul dintre elicopterele din convoiul care îl transporta pe președintele țării, Ebrahim Raisi, a avut o aterizare accidentată.
El a declarat că echipele de salvare sunt îngreunate de condițiile meteo dificile și că oficialii așteaptă mai multe detalii despre incident.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *