30 / 07 / 2021


Elevii vor ca școala să înceapă fizic acolo unde situația epidemiologică permite acest lucru. „Creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă”

* Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor, arătând că se apropie examenele naționale, iar multe localități…

De redactia , in Actualitate , at 05/01/2021

* Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor, arătând că se apropie examenele naționale, iar multe localități din țară au o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că în 11 ianuarie se va încheia vacanța de iarnă, iar elevii se vor întoarce la școală în format online, conform anunțurilor făcute de către Ministerul Educației.
„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Național al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga țară. Majoritatea colegilor noștri ne-au transmis că școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabila pe termen lung. Ținând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naționale, de al doilea semestru al acestui an școlar și că multe localități din țară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local, asigurând, în același timp, materialele sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță”, scrie în comunicat.
Consiliul Elevilor susține ca „absolut imperioasă” realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit.
În același timp, reprezentații elevilor solicită inițierea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță.
„Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educația se află, la momentul de față, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educației trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învățământ: prezența la cursuri în format fizic, acolo unde situația epidemiologică o permite și realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet.
În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă. Cu educația nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educației demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru reînceperea cursurilor”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, citat în comunicat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: