15 / 06 / 2021


Elevii din 95% din localitățile din România nu primesc burse. Legea Educației este încălcată și copiii sunt „lăsați la mila sorții”

Situația este pur și simplu scandaloasă iar Alexandru Manda, președintele Societății Academice din România, spune că primarii refuză să respecte…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 04/02/2021

Situația este pur și simplu scandaloasă iar Alexandru Manda, președintele Societății Academice din România, spune că primarii refuză să respecte legea și refuză să trateze dreptul la burse școlare ca pe o necesitate.

mainile unei persoane care numara bani romanesti

„Pur și simplu se pare că elevul nu este de interes pentru cei care conduc în prezent sistemul de educație. Bursele nu se acordă, pentru că primarii refuză să respecte legea și refuză să trateze dreptul la burse școlare că pe o necesitate. De aceea am susținut și ne bucurăm că Guvernul a luat act de cerea noastră, să fie instituit la nivel național un cuantum minim,” a declarat Alexandru Manda, potrivit Gândul.

Drepturile elevilor sunt încălcate în 95% din localitățile din România, unde nu se acordă bursele conform Legii Educației, potrivit unui raport realizat de Societatea Academică din România.

„Noi, la Societatea Academică din România am făcut un raport în luna septembrie, pe care l-am făcut public, iar conform acelui raport în 95% din localitățile din România se încalcă legea și nu se acordă bursele conform Legii Educației. Cel puțin un tip de bursă se acordă în doar 30% din localitățile din România. În 70% dintre ele este încălcată legea, iar elevii sunt lăsați la mila sorții”, explică Manda.

Un primar care refuză să acorde burse elevilor se apără cu versete din Biblie

Primarul unei comune din Cluj, care refuză să acorde burse elevilor, se apără cu versete din Biblie. Când a primit solicitare de la alianța „Școli Curate”, prin care i se cerea să includă în buget și posibilitatea acordării bursele școlare, primarul a trimis un răspuns aparte, spunând că a sa conduită se bazează pe frica de Dumnezeu.

Citește și: Studiu îngrijorator: peste 80% dintre elevii români consumă alcool

I-a îndemnat pe reprezentanții alianței să apeleze la Guvernului României și Ministerelor Finanțelor Publice și Educației,

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: