23 / 06 / 2021


Elevă din Bălți, ,,Minimegastar” în România

Interpreta Irina Revenco, elevă la Colegiul pedagogic de muzică din Bălți, Republica Moldova, laureată a mai multor concursuri naționale și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 05/03/2021

Interpreta Irina Revenco, elevă la Colegiul pedagogic de muzică din Bălți, Republica Moldova, laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, a obținut trofeul Festivalului-concurs „Minimegastar”, care s-a desfășurat zilele acestea online, fiind organizat de către Radio România Internațional. 
Potrivit organizatorului festivalului, Marian Stere, acesta se află la prima ediție după 20 de ani de pauză. Concursul s-a desfășurat pe diferite categorii de vârstă – de la 4 până la 18 ani+, la două secțiuni: creație și interpretare. Irina Revenco a obținut Marele Premiu la secțiunea interpretare, categoria de vârstă 15-16 ani, transmite presa de la Chișinău.
Tânăra interpretă de muzică ușoară și populară s-a născut la 9 martie 2004, în orașul Bălți. Potrivit producătorului Eugenia Ursu, președintele Asociației „Moldova și minoritățile sale”, Club UNESCO, Irinei Revenco i-a plăcut muzica din fragedă copilărie și o studiază până în prezent (vocal, pian și chitară). Participă în concursuri, spectacole, care-i satisfac dorința și pasiunea. Tânăra cântă muzică populara și ușoară, blues, jazz și rock.
În prezent, este elevă în anul V la Școala de arte „Ciprian Porumbescu” din Bălți, elevă la Colegiul pedagogic de muzică din Bălți, specialitatea canto popular, clasa profesorului Grigore Onoico. Este vocalistă la Studioul vocal „Premium” de la Casa de Cultură „Flacăra” din municipiul Bălti. Timp patru ani, este solistă a trupei „Rain Catchers” din Bălți, conducător artistic – Igor Tcaci. Împreună cu această trupă, a participat la Festivalul-concurs online din Anglia „Muzic box”, unde s-a plasat pe locul 1, iar în 2020 a luat Premiul Mare la Concursul International de Artă „Constelația talentelor” din Chișinău.
În 2019, Irina Revenco a obținut Marele Premiu la Festivalul-concurs din Ialta  „Звездный путь” și Concursul  International de Artă „Sea Perlis” din Israel, secțiunea pop internațional. În 2020, a luat premiul I la concursul din Federația Rusă „вездочки Адыгеи”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: