19 / 06 / 2021


El este juristul care dă statul în judecată pentru că a decis să închidă oamenii în case de la ora 22:00, în loc de 23:00. „Suntem la un pas de tiranie” – BotosaniNews.ro

Un braşovean a dat în judecată Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce ora de la…

De redactia , in Actualitate , at 20/03/2021

Un braşovean a dat în judecată Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce ora de la care nu mai putem ieşi din casă fără declaraţie pe propria răspundere a fost modificată din 23,00 în 22,00.  Juristul Alexandru Silviu Goga spune că reducerea timpului în care putem ieşi din case fără documente justificative l-a determinat să studieze decizii ale Curţii Constituţionale, legi şi drepturile omului, scrie Adevarul. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Braşov, sub nr. 159/64/2021.
„Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie”, a explicat Alex Goga.
Autorul plângerii (foto dreapta) crede că ne sunt încălcate dreptul la libera circulaţie şi viaţa intimă de familie şi privată, despre care se vorbeşte chiar în Constituţia României.  „Poate eu lucrez ziua şi am timp să mă relaxez doar noaptea, să mă plimb în jurul locuinţei, să merg undeva să mă plimb sau chiar într-un parc, pentru că mi se pare că parcurile nu sunt închise acum. Oricum, cei mai mulţi oameni dorm noaptea, aşa că sunt mult mai puţini cei care ies după ora 22,00 şi, atunci, şi riscul de infectare este mai mic. De ce să nu mă pot relaxa, mai ales că se apropie vara, când la ora 22,00 încă este lumină?”, întreabă juristul.
Citeste mai mult: adev.ro/qq3o41

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: