24 / 09 / 2021


El e unul dintre teroriștii de la Viena – familia sa e originară din Balcani

Presa din Austria a oferit mai multe informații despre atacatorul ucis. Florian Klenk, redactorul-șef al ziarului Falter, a spus că…

De redactia , in Internațional , at 04/11/2020

Presa din Austria a oferit mai multe informații despre atacatorul ucis. Florian Klenk, redactorul-șef al ziarului Falter, a spus că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, născut în anul 2000 în Viena din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord.

Tânărul era monitorizat de poliție pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS. Potrivit sursei citate, el a fost împiedicat să plece, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă.

Atacatorii au deschis focul în șase locuri
Atacul a avut loc în ultima seară dinaintea intrării în carantină, când mulți localnici voiau să se bucure de o ultimă ieşire în oraş. Anchetatorii nu exclud ipoteza ca atacatorii să fi ales acest tocmai acest moment, pentru că după intrarea în carantină le-ar fi fost mai greu să se deplaseze.
atacuri-austria-viena
Atacurile din Viena au avut loc simultan în șase locuri. Foto: oe24.at
Marți dimineață centrul Vienei era gol. Celor care locuiesc acolo li s-a cerut să rămână pe cât posibil în casă, în timp ce din afara zonei centrale nu se mai poate intra. În continuare este restricționat transportul public subteran și de suprafață.

Atacul a început în apropierea unei sinagogi, dar nu se știe dacă aceasta a fost ținta reală, mai ales că nu se afla nimeni acolo. Aproape simultan, au fost raportate focuri de armă în mai multe zone din centrul capitalei Austriei, printre care un centru evreiesc, aflat în apropierea sinagogii, și la două restaurante.
Presa austriacă scrie că este vorba despre un atac coordonat, executat simultan de mai multe persoane. Localurile din centrul Vienei erau pline la momentul producerii incidentului, fiind ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei carantine parțiale impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: