23 / 06 / 2021


Educația nu este o prioritate pentru PNL. Cîmpeanu cere mai puțini bani decât suma alocată în 2020

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că pentru anul 2021 bugetul minim trebuie să fie de 28,2 miliarde lei, o sumă…

De redactia , in Actualitate , at 27/01/2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că pentru anul 2021 bugetul minim trebuie să fie de 28,2 miliarde lei, o sumă mult mai mică față de alocarea din 2020, în condițiile în care Legea Educației prevede un minimum de 6% din PIB. Cum vor reuși să contracareze efectele școlii online, dacă primesc și mai puțini bani de la buget?

Dacă Guvernul Cîțu aprobă solicitarea ministrul Educației și alocă pentru acest sector doar suma minimă solicitată de Cîmpeanu, aceasta ar reprezenta doar 2,5% din PIB față de 2,7% cât era anul trecut. Ministrul a precizat că PIB-ul este o noțiune volatilă și de aceea a cerut doar 28,2 miliarde lei de la bugetul de stat.

————————————————————————————————————

PNL, PSD și USR au bani de pensii speciale, dar impozitează salariul minim CCR este instituție politică. Judecătorii au respins sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu Partidele de la guvernare se bat pe posturile de prefecți. Județul Bihor, mărul discordiei

————————————————————————————————————

„PIB-ul este ceva, din păcate, relativ mai ales în… o noțiune volatila mai ales în anul în care suntem acum, de aceea eu m-am raportat la valoarea absolută, la execuția bugetară care este de 28.276.000.000 de lei. În bugetul Ministerului Educației, execuția pe anul 2020, la care se adaugă, sigur că da, tot bugetul din cote defalcate de TVA gestionat de autoritățile locale, în care intră, spre exemplu, bursele elevilor pentru care am cerut 530 milioane lei în plus față de anul trecut, există costul standard destinat cheltuielilor materiale pentru fiecare școală, unde am avut cereri de creștere masivă, deci toate aceste așteptări. 28.276.000.000 lei trebuie să fie minim minimorum bugetul Educației, pentru a continua eu cel puțin”, a explicat Cîmpeanu potrivit Edupedu.

Reamintim că Legea Educației nr.1/2011, art.8, prevede o finanțare de minim 6% din PIB,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: