21 / 05 / 2022


Economia SUA, cel mai sever declin din ultimii 90 de ani: PIB-ul Statelor Unite a scăzut cu 32,9%

Economia SUA a înregistrat în trimestrul doi al anului 2020 cel mai sever declin de la Marea Recesiune din 1929,…

De redactia , in Actualitate , at 31/08/2020

Economia SUA a înregistrat în trimestrul doi al anului 2020 cel mai sever declin de la Marea Recesiune din 1929, a anunţat Departamentul Comerţului. Prăbușirea cheltuielilor gospodăriilor şi a investiţiilor companiilor pe perioada pandemiei a dus la această situație, transmit DPA şi Reuters.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin anual de 34,1% al PIB-ului SUA în perioada aprilie – iunie 2020.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 32,9% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai semnificativă scădere de când Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947. Scăderea PIB-ului este mai mult decât triplă faţă de precedentul declin record, de 10%, înregistrat în trimestrul doi din 1958. În primul trimestru din acest an, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 5%.

De asemenea, comparativ cu perioada ianuarie – martie 2020, economia americană s-a contractat cu 10% în trimestrul doi din 2020.

Cea mai pronunţată scădere a activităţii economice a fost în aprilie, după ce la mijlocul lunii martie au început să se închidă, printre altele, restaurantele, barurile şi fabricile, pentru stoparea răspândirii pandemiei. Deşi activitatea a început să se redreseze în mai, avansul a fost lent din cauza apariţiei unui nou val de infecţii, în special în regiunile dens populate din sud şi vest, unde s-au reintrodus anumite restricţii. Acestea au temperat speranţele unei redresări rapide în trimestrul trei din 2020.

Sursa: www.agerpres.ro

LOCALE 2020. Candidatul Pro România la Primăria Brașov și-a început campania electorală după ce s-a vindecat de COVID-19Candidatul Pro România la Primăria municipiului Braşov, Sorin Susanu, şi-a început vineri campania electorală, în cadrul unui eveniment organizat pe Dealul Cetăţii din Braşov, după ce în ultimele săptămâni a lipsit de lângă echipa sa pentru că a fost în spital internat cu COVID-19.  

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: