23 / 06 / 2021


Echipamentele medicale donate de UE şi OMS pentru R. Moldova au ajuns şi în regiunea transnistreană ~ InfoPrut

Spitalele din regiunea transnistreană au primit 20 de concentratoare de oxigen şi materiale de întreţinere a acestora, precum şi 100…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 26/03/2021

Spitalele din regiunea transnistreană au primit 20 de concentratoare de oxigen şi materiale de întreţinere a acestora, precum şi 100 de pulsoximetre, care fac parte din lotul de asistenţă oferit pentru Republica Moldova de către Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

Echipamentul medical a fost livrat în Republica Moldova graţie sprijinului financiar şi tehnic al Uniunii Europene şi a Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, în cadrul proiectului comun – „Solidari pentru Sănătate” – iniţiativă de combatere a pandemiei COVID-19 în statele Parteneriatului Estic.
Anterior, instituţiile medicale din regiunea transnistreană au primit drept asistenţă umanitară şi echipamente de protecţie individuală: măşti medicale, respiratoare, ochelari şi halate de protecţie, doze de vaccin anti COVID-19, ş.a.
Abordarea umanitară de acest gen va continua şi mai departe, reieşind din recomandările OMS şi obligaţiile pozitive ale statului Republica Moldova faţă de cetăţenii săi de pe întreg teritoriul ţării.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: