13 / 07 / 2024


Echipa României, vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație Aeriană ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 13/11/2023

Piloții acrobați români au obținut performanțe istorice la Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriană – WAAC 2023, desfășurat în perioada 24 octombrie-4 noiembrie la Las Vegas, Statele Unite. Echipa României e vicecampioană mondială și un pilot a luat medalia de bronz la individual.
„Campionatul Mondial de Acrobație, clasa Advanced, a reprezentat o provocare mare pentru echipa României pentru că a trebuit să demontăm două avioane, să le montăm în SUA, să le testăm, să ne antrenăm (…) Rezultatele vor face parte din istoria aviației noastre și vor fi inspirație pentru viitor, Dan Ștefănescu este locul 3 mondial, echipa României este vicecampioană mondială”, a anunțat George Rotaru, președintele Federației Aeronautice Române, pe pagina de Facebook.
Dan Ștefănescu este pilot în cadrul companiei aeriene HiSky, iar locul 3 la categoria avansată i-a consolidat statutul de unul dintre cei mai buni piloți din lume.
Echipa României care a participat la Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriană – WAAC 2023 a fost formată din piloții Vlad Popescu, Mihai-Valentin Caval și Rotaru George.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *