30 / 07 / 2021


După tragedia de la Spitalul din Piatra Neamţ, toate spitalele publice din R. Moldova vor fi verificate ~ InfoPrut

După tragedia de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, toate instituţiile medico-sanitare publice din Republica…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 17/11/2020

După tragedia de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, toate instituţiile medico-sanitare publice din Republica Moldova vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecţie antiincediare, notează TVR Moldova.

Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care mai spune că vor fi desfăşurate instruiri privind elementele-cheie în prevenirea incendiilor şi informarea pacienţilor şi personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situaţiilor excepţionale.
În prezent, în instituţiile medicale sunt internaţi 3.163 pacienţi confirmaţi cu infecţia COVID-19.
„Suntem în permanenţă coordonare şi comunicare cu Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate a mun. Chişinău şi cu instituţiile medicale raionale, privind internarea pacienţilor şi suplinirea paturilor la necesitate. La moment situaţia este una stabilă, paturi sunt suficiente pentru a face faţă numărului internărilor”, anunţă Viorca Dumbrăveanu.
Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei şase pacienţi COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Leţcani, din Iaşi.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: