24 / 02 / 2024


După mintea aleșilor, focul nu are cum să intre în Parlament – Au exceptat prin lege Casa Poporului de la necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu

By editor , in Actualitate , at 31/12/2023

Guvernanții au exceptat clădirea parlamentului, clădirea președinției și clădirea guvernului de la necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu. După mintea aleșilor, focul nu are voie să pătrundă în Casa Poporului sau Clădirea Guvernului.

Practic, sunt exceptate cele mai importante clădiri ale instituțiilor fundamentale unui stat, una fiind cea mai mare din EU și a doua de pe mapamond.

Iată ce spune Marius Lulea, doctor inginer în ingineria construcțiilor și a instalațiilor: „Au mai băgat acolo și alte clădiri ale unor instituții de forță, inclusiv cele aparținând ISU pentru că… ele nu îndeplineau condițiile. Sigur, era rușinos să respingi solicitări când specialiștii intrau în clădiri ce erau cu mult sub cele propuse spre avizare.

De ce? Pentru că la fel ca în Prahova nu se îndeplineau condițiile și clădirile ar fi trebuit închise.

Este adevărat că am putea spune sub formă de glumă că românii s-ar bucura de un incendiu major la cele trei clădiri.

De ce PSD și PNL au respins proiectul de lege al AUR ce prevedea un program de dotare al instituțiilor publice cu instalații cu rol în securitatea la incendiu? Nu mai rămâneau bani de furat?

În această situație se află, domnule Arafat, peste 90% din clădirile publice din România, școli, spitale, primării, case de cultură. Este o problemă sistemică ce vă depășește complet. Nu este suficient ca la fiecare incendiu să ieșiți să mai executați câte un subaltern de parcă dumneavoastră nu ați avea nici un rol acolo.

Atunci când aceeași problemă apare în mai multe puncte nu mai putem discuta doar de o culpă a unei persoane din nu știu ce județ, înseamnă că ceva este putred la CAP, iar capul sunteți dumneavoastră.

Nu sunteți un om de onoare, nu sunteți un om care lucrează în interesul țării.

Probabil că pentru un anumit stadiu de dezvoltare al instituției ați fost potrivit, dar astăzi sunteți complet depășit de situație și blocați poate pe alții mai buni să găsească soluții.

ISU nu înseamnă parlamentari plimbați cu elicopterul și poze făcute după fiecare incendiu.

 » Citeste mai mult

Comentarii