23 / 04 / 2024


Drumul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, blocat din nou

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/02/2024

Fermierii din Republica Moldova au anunțat că vor continua protestele, blocând inclusiv drumul de acces către punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, în condițiile în care autoritățile de la Chișinău nu le-ar fi îndeplinit revendicările înaintate.
Astfel, începând cu ora 10.00, mai multe drumuri, inclusiv cel spre vama Leușeni – Albița, vor fi blocate cu tehnica agricolă.
„Vama Leușeni și unele drumuri naționale vor fi blocate. Agricultorii își cer scuze de la cetățeni și agenți economici pentru incomoditățile create, însă alta formă de protest nu o văd”, se arată într-un comunicat al Asociației „Forța Fermierilor”.
În acest context, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a recomandat călătorii să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei.
„În contextul protestelor anunțate de fermieri, nemijlocit blocarea drumului de acces spre postul vamal de frontieră Leușeni, recomandăm transportatorilor și călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta (program de lucru 08:00 – 20:00), pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, a informat autoritatea vamală.
Menționăm că fermierii din Republica Moldova au protestat mai multe zile, blocând inclusiv drumul de acces către punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, după care au urmat câteva zile de discuții cu autoritățile de la Chișinău.
Totuși, fermierii au fost nemulțumiți de propunerea Guvernului de la Chișinău– creditul agricol de urgență, în valoare de 500.000 de lei. Ei vor ca acesta să fie de cel puțin un milion de lei și au venit și cu alte revendicări.
În cele din urmă, fermierii au reluat protestele după ce Ministerul Agriculturii a decis să amâne întâlnirea, programată pentru miercuri, 21 februarie, solicitând timp suplimentar pentru analiza solicitările agricultorilor și a discuta cu instituțiile implicate. O nouă întâlnire între părți ar urma să aibă astăzi.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *