23 / 01 / 2022


Drulă: Mi-aș dori ca autostrada pe Valea Prahovei să fie gata până în 2030 | .News

Cătălin Drulă, ministrul al Transporturilor (sursa foto: Cătălin Drulă via Facebook) Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat la HotNews.ro că…

De redactia , in Actualitate , at 21/01/2021

Cătălin Drulă, ministrul al Transporturilor (sursa foto: Cătălin Drulă via Facebook)
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat la HotNews.ro că și-ar dori ca autostrada pe Valea Prahovei să fie gata până în 2030, dar crede că această estimare este posibilă, însă „realist, depinde de ce se întâmplă pe parcurs”.
Vorbind Autostrăzii Unirii, Drulă spune că este un proiect extrem de greu și în cazul căruia s-au făcut multe „tâmpenii”. „Nu vreau să mă hazardez (că va fi gata până în 2030 -n.r.)… Avem tendința să dorim OZN, rachetă interplanetară și să nu obținem nimic sau doar un desen”, a spus Drulă.
Metrorex ar putea renunța la secțiunea Băneasa – Aeroportul Otopeni de pe Magistrala de metrou M 6 Gara de Nord – Otopeni, pentru că investiția încă NU a obținut finanțare europeană și sunt alte tronsoane de metrou care ar deservi un bazin mai mare de populație, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru publicația Hotnews.
În prezent, Ministerul Transporturilor derulează o licitație pentru proiectarea și execuția primelor șase stații de pe M 6 ( prima secțiune ) Gara de Nord – Băneasa – segment care are peste 500 de milioane de euro finanțare din bani europeni și alte 300 de milioane de euro un împrumut de la Guvernul Japoniei contractat încă din 2010 iar licitația pentru secțiunea a doua până la Aeroportul Otopeni este în pregătire.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: