27 / 07 / 2021


Drulă anunță concedieri la metrou: Multe posturi sunt inutile și bine plătite

Distribuie acest articol! Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță concedieri la Metrorex. El susține că organigrama este „aglomerată” și multe posturi…

De redactia , in Actualitate , at 12/06/2021

Distribuie acest articol!
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță concedieri la Metrorex. El susține că organigrama este „aglomerată” și multe posturi sunt inutile, însă bine plătite.
El a mai spus că acum se lucrează la o nouă organigramă şi că vor urma restructurări.
Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănate cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână”, spunea ministrul Transporturilor, la Digi24, în luna martie, potrivit digi24.
„Este în legea bugetului de stat: o companie care a avut pierderi mari anul trecut nu poate avea cheltuieli cu personalul decât cât avea la începutul anului 2020. Ca urmare a aşa-zisei negocieri a Contractului Colectiv de Muncă, în condiţii de pandemie, s-au crescut salariile cu 18 la sută. S-au dublat salariile în 5 ani, sporul de metrou, care ar fi trebuit primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile”, a conchis ministrul.

Distribuie acest articol!

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: