23 / 04 / 2024


DRRM va dota bibliotecile din R. Moldova cu cărți în limba română

By redactia , in Actualitate Internațional , at 20/02/2024

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) urmează să ofere cărți în limba română pentru bibliotecile din stânga Prutului. 
În acest sens, reprezentanții DRRM au organizat, la Chișinău, o sesiune de consultare cu bibliotecarii din Republica Moldova.
Astfel, reprezentanții comunității bibliotecare din Republica Moldova și-au expus dorința de a suplini colecțiile bibliotecilor cu carte în limba română pentru copii și adolescenți, literatură românească din domeniul culturii generale, dicționare și enciclopedii, literaturii clasice și contemporane, dezvoltare personală, literatură școlară, etc.
„DRRM a răspuns apelurilor primite din partea bibliotecarilor din stânga Prutului pentru a venit în sprijinul iubitorilor de carte. Alături de reprezentanții bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești, au fost stabilite detaliile proiectului pe care DRRM dorește să îl deruleze în acest an și care constă în dotarea cu cărți, atât în format fizic cât și digital, a bibliotecilor din Republica Moldova. Totodată, a fost convenită metoda de stabilire a necesarului și a modului de repartizare a cărților”, a informat Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
Menționăm că DRRM a inițiat proiectul privind dotarea cu cărți în limba româna a bibliotecilor din Republica Moldova în contextul în care fondul de carte românească al acestora „este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *