23 / 09 / 2021


Dreptate pentru veteranii războiului moldo-rus de la Nistru: Sesizări depuse la Procuratură Generală și SIS privind denigrarea unui combatant ~ InfoPrut

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la poliție, dar și două sesizări la Procuratura Generală și Serviciul de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/09/2020

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la poliție, dar și două sesizări la Procuratura Generală și Serviciul de Informație și Securitate pe numele separatistului și membrului Grupului Antifa, Mihail Amerberg, care a înjosit și înjurat în public un veteran al războiului de la Nistru.

Într-un clip video publicat chiar de membrul Antifa, Amerberg folosește un limbaj licențios și cere socoteală într-o manieră vulgară veteranului de război, Anatolie Macovei.
„Mihail Amerberg a îndemnat la separatism și s-a declarat public separatist, fapt care cade sub incidența legislației penale în vigoare. Mai mult, acesta a instigat la acțiuni violente și la răfuială fizică, folosind limbaj injurios pe care l-a acoperit cu o bandă sonoră. A lezat onoarea și demnitatea persoanei în spațiul public și, prin acțiunile sale, a îndemnat la ură interetnică, xenofobie, profanând onoarea și memoria celor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova”, se arată în sesizarea unionistului Vlad Bilețchi.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: