27 / 01 / 2022


Drama unei fete răpită si exploatată sexual ani de zile în Europa – BotosaniNews.ro

Povestea Larisei este desprinsă parcă din filmele de groază. Abandonată de propria mamă, înfiată apoi, dar abuzată de familia adoptatoare,…

De redactia , in Actualitate , at 11/12/2020

Povestea Larisei este desprinsă parcă din filmele de groază. Abandonată de propria mamă, înfiată apoi, dar abuzată de familia adoptatoare, traficată de alţii în repetate rânduri, Larisa Butnariu ar vrea acum, în prag de Crăciun, un singur lucru: să poată reuşi să-şi ia înapoi cei doi copii daţi “la stat” pentru că, atunci când i-a lăsat, nu avea cu ce să-i crească, scrie Ziarul de Iasi.
Nici acum nu are cum să îi susţină deocamdată, dar speră că, măcar de anul viitor, cei cinci ani împliniţi de când a trebuit să renunţe la ei, să se termine o dată. Poate odată cu calvarul ei.
A cerut voie Preşedinţiei să se sinucidă după un sfert de veac de “orfelinat“
Dacă ar fi să îi citeşti viaţa ca pe o carte, ţi-ai da seama că, deşi e la tinereţe, ar fi luat parcă în cârcă alte “n” vieţi. Larisa Butnariu are un sfert de veac de suferinţă în spate. “Încerc să nu bulversez pe toată lumea dintr-odată, dar să auzi că un copil e adoptat de o familie plină de bani şi apoi e traficat, e destul de greu”, cam aşa îşi începe Larisa Butnariu din Iaşi scurta, dar dureroasa ei poveste de viaţă. Scurtă pentru că, după un sfert de veac de traume, anul trecut, cerea printr-o scrisoare oficială Preşedinţiei dreptul de a se sinucide. Nu a primit un răspuns nici până acum. De fapt, Larisa vroia să atragă atenţia asupra propriei drame, care a început la scurt timp timp după ce a fost adoptată.
“Făceam parte dintr-o familie cu trei copii, din frumoasa Bucovină. Oameni săraci, din Pojorâta, judeţul Suceava. Mama adoptivă m-a luat la trei ani”, a spus Larisa Butnariu. Mama adoptivă, Ruxandra Poroch, a lucrat, după spusele Larisei, la Resurse Umane, la Agroind Holboca Iaşi. Fusese căsătorită înainte cu un psiholog ajuns “şef în Bucureşti”, Lucian Poroch. Înainte de adopţie însă, mama Larisei a divorţat de psiholog şi ulterior s-a recăsătorit cu Valeriu Gavrilovici, angajat pe atunci la o bancă. “Tatăl meu vitreg fusese arestat pentru evaziune fiscală, în 2010. Când a fost eliberat, a început să abuzeze de mine, de pe la 15 ani”, a spus Larisa.
Abuzată de tatăl adoptiv, măritată cu forţa cu un proxenet
După aproximativ doi ani de calvar cu tatăl său, Larisa era «adoptată a doua oară». În 2013, la doar 17 ani, “cu acordul părinţilor adoptivi”, a fost nevoită să se mărite cu un traficant de carne vie. Larisa îşi aminteşte cum îi spunea tatăl vitreg despre Butnariu zis şi “Banderas”: “Ziua te culci cu mine, seara te culci cu el”. Larisa Butnariu a fost trimisă să se prostitueze, inclusiv în Germania şi Italia. 
A reuşit să fugă din Germania şi a scăpat abia după ce DIICOT a destrămat reţeaua de trafic cu minore de la Centrul de Plasament “Ion Holban”, din Iaşi. Instrumentat în 2015, cazul a scos la iveală traficarea a 22 de victime. Larisa a spus că «De una, fostă colegă de şcoală cu mine, nu mai ştiu nimic. A dispărut în Germania». În timpul procesului de la Centrul de la «Ioan Holban» a apărut în scenă şi un domn pe numele Andrei Comănescu, care apărea ca fiind ofiţer SRI. Odată intrată în reţeua de trafic de persoane prin propriul soţ, Larisa Butnariu a spus că ar fi fost racolată de Andrei Comănescu, tocmai pentru a fi “cârţiţă” în interiorul reţelei. Femeia i-ar fi refuzat propunerea dar, spune ea, surprizător, la scurt timp a fost răpită, sechestrată şi abuzată.
Citeste mai mult aici!

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: