23 / 06 / 2021


Dragoș Tudorache: În Republica Moldova e nevoie imediată de alegeri ~ InfoPrut

În Republica Moldova este nevoie imediată de alegeri, la care cetățenii să-și exprime în mod asumat opțiunile, în acest context…

De redactia , in Opinii , at 07/04/2021

În Republica Moldova este nevoie imediată de alegeri, la care cetățenii să-și exprime în mod asumat opțiunile, în acest context politic, economic și geostrategic complicat, susține raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.

„Doar în acest fel moldovenii pot trece prin criza COVID, doar așa se pot relua reformele esențiale pentru modernizarea țării și pentru reluarea unor parteneriate externe serioase, care să dea țării acces la finanțare și oportunități economice”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.
Tudorache a subliniat că pentru Republica Moldova singura sursă de vaccinuri este, în acest moment, România, precum și faptul că, din cauza instabilității guvernamentale, au fost ratate 60 de milioane de euro, din cele 100 de milioane din Acordul moldo-român, care a expirat la sfârșitul lunii martie.
„În aceeași situație se găsește și acordul financiar cu Uniunea Europeană, care nu poate fi accesat din cauza neîndeplinirii condiționalităților și a întârzierilor în aplicarea măsurilor convenite. Aștept o aliniere onestă a forțelor politice în spiritul interesului național”, a punctat raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.
În opinia sa, președinta Maia Sandu pare să fie singura care luptă în mod autentic pentru declanșarea alegerilor anticipate.
„Faptul că opozanții politici recurg la acuzații din repertoriul uzurpării puterii în stat, fapt ce este disonant cu nevoile țării. Asistăm de mai multe luni la un blocaj instituțional și un interimat guvernamental care afectează funcționarea normală a unei administrații care ar fi trebuit să se ocupe de starea de criză medicală”, a subliniat Dragoș Tudorache.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: