22 / 01 / 2022


Două trupuri – stăpân și sclav – dezgropate în ruinele vilei Pompei

Arheologii au dezgropat rămășițele a doi bărbați – un stăpân și sclavul său – în vechiul oraș italian Pompei, aparent…

De redactia , in Internațional , at 23/11/2020

Arheologii au dezgropat rămășițele a doi bărbați – un stăpân și sclavul său – în vechiul oraș italian Pompei, aparent fugind de erupția muntelui Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Părți din cranii și oase ale bărbaților au fost găsite una lângă cealaltă în timpul excavării unei vile odată elegante, cu vedere panoramică la Marea Mediterană, au anunțat oficiali italieni sâmbătă.

Oamenii de știință cred că perechea a scăpat de cenușa inițială și a murit în dimineața următoare, când o a doua explozie puternică i-a îngropat în peste 6 metri de cenușă, a informat Associated Press .

Locuința se afla la periferia vechiului oraș roman, care a fost distrus de erupția vulcanului în anul 79 d.Hr. În apropiere se află un grajd, unde au fost găsite rămășițele a trei cai înhumați în 2017.

Un bărbat avea probabil vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și avea discuri spinale comprimate, ceea ce indică faptul că a făcut muncă manuală.

Două trupuri – stăpân și sclav – dezgropate în ruinele vilei PompeiArheologii au dezgropat rămășițele a doi bărbați – un stăpân și sclavul său – în vechiul oraș italian Pompei, aparent fugind de erupția muntelui Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani. Părți din cranii și oase ale bărbaților au fost găsite una lângă cealaltă în timpul excavării unei vile odată elegante, cu vedere panoramică
Ansamblul Monumental Coșna devine Ansamblul Memorial Internațional Coșna!Ansamblul Monumental Cosna a fost realizat în anul 2019 a fost inaugurat în data de 05 Octombrie 2019. În acest an, în data de 21 Octombrie 2020 având loc primul ceremonial militar-religios în aceasta locație încărcată de istorie, dealul Cosna – cota 789 fiind cunoscută că ultima redută în fața năvălirii inamicului cotropitor și pavăza
Tezaur din epoca bronzului,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: