26 / 02 / 2024


Două instituții noi responsabile de asigurarea securității cibernetice a R. Moldova, lansate la Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2024

Guvernul Republicii Moldova a lansat astăzi Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”. Potrivit autorităților, aceste instituții vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice tot mai frecvente și sofisticate.
„Ne confruntăm cu incidente cibernetice de mulți ani, dar abia acum putem spune că intrăm într-o nouă eră a securității cibernetice, o eră în care guvernele, agențiile de reglementare și companiile din întreaga lume lucrează pentru a spori supravegherea incidentelor de securitate cibernetică”, a punctat ministrul de Externe al R. Moldova, Mihai Popșoi.
Moldova Cybersecurity Forum 2024 este o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din R. Moldova și din străinătate. La eveniment participă peste 500 de persoane – experți în domeniu, oficiali și toți cei interesați de securitatea cibernetică.
Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării sub egida prim-ministrului Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul USAID și Ambasadelor Suediei și Marii Britanii la Chișinău, precum și EU Partnership Mission și e-Governance Academy.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *